Compotul de capsuni este extrem de savuros si poate fi un desert de vara sau de iarna, in functie de modul in care alegi sa il conservi.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
500 g capsuni proaspete
150 - 200 g zahar
5 cani de apa
Mod de preparare
Curata capsunile de codite si spala-le bine.
Pune la fiert o cana de apa cu zaharul.
Atunci cand zaharul s-a topit aproape complet, adauga si restul de apa si las-o sa dea in clocot.
Adauga si capsunile. Lasa-le sa fiarba 10-15 minute, fara a amesteca in cratita.
Da cratita deoparte si lasa compotul sa se raceasca.
Daca vrei sa il pastrezi pentru iarna, pune-l in borcane, pe care le vei acoperi cu capace noi. Fierbe-le in baine-marie pentru 20 de minute. Inveleste-le apoi in paturi si lasa-le sa stea pana a doua zi dimineata. Pune-le apoi in locul unde pastrezi conservele.
Tipul bucatariei
Internationala