Compot de cirese

/ / Modificat: 2012-07-04
Compot de cirese

Compotul de cirese reprezinta una dintre conservele de baza pe care trebuie sa le ai in camara, pentru iarna.

Foto: closetcooking.com

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

2 kg cirese

2 pahare zahar

1 l apa

Mod de preparare

Alege ciresele in asa fel incat sa nu ramana printre ele fructe stricate sau moi. Curata-le de cozi, spala-le bine si nu le scoate samburii.

Atunci cand apa incepe sa fiarba, pune in oala ciresele. Lasa-le sa fiarba pentru 15-20 de minute, la foc mic.

Dupa ce au fiert, pune-le in borcane cu capace noi cu filet. Strange bine capacele astfel incat sa nu intre aer in interior. Verifica-le sa nu curga.

Pune borcanele la bain-marie sau la cuptor, pentru sterilizare. Dupa 30 – 40 de minute, scoate-le si cat sunt inca fierbinti, inveleste-le intr-o patura si lasa-le intr-un loc ferit. Dupa ce s-au racit, da-le la locul unde le vei depozita. Acest loc ar fi bine sa fie unul racoros si ferit de lumina.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Conserve Compot

Articole recomandate

Citeste si despre