Compotul de corcoduse verzi este un preparat delicios, pe care il poti pregati pentru cei dragi.
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
2 kg corcoduse
12 linguri zahar tos
2 l apa
Mod de preparare
Spala corcodusele bine, curata-le de codite, apoi aseaza-le in borcane.
Adauga in fiecare borcan in care ai pus fructele si cate o lingura de zahar, apoi completeaza cu apa, pana ce se umple borcanul.
Pune capacele peste borcane, infileteaza-le bine, apoi agita-le pana se dizolva zaharul.
Pune o oala inalta cu apa, dar ai grija ca pe fundul ei sa asezi un prosop. In aceasta oala asezi borcanele si le dai la fiert, circa 40 de minute.
Scoate borcanele si lasa-le invelite in paturi, apoi da-le la camara.
Trucuri
Poti adauga si caise in acest compot, pentru o aroma deosebita.
Tipul bucatariei
Internationala