Compot de dovleac

/ / Modificat: 2012-08-01
Compot de dovleac

Desi pare neobisnuit, dovleacul poate fi folosit si pentru obtinerea unui compot parfumat, extrem de gustos.

Foto: citizenkin.wordpress.com

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

2 kg dovleac

12 linguri zahar tos

2 plicuri zahar vanilat

scortsioara macinata

1 praf de sare

Mod de preparare

Curata dovleacul de coaja si seminte, apoi taie-l cubulete si spala-l in apa rece.

Intr-o cratita incapatoare pune apa, zaharul, zaharul vanilat, sarea si scortisoara. Aseaza cratita pe foc si las-o sa dea in clocot.

Adauga merele, acopera oala cu un capac si lasa-le sa fiarba la foc mai mic, pana cand cuburile de dovleac se inmoaie.

Cu ajutorul unei furculite intoarce feliile de dovleac pe o parte si pe cealalta, astfel incat sa fie patrunse de aroma peste tot.

Ia cratita de pe foc si lasa compotul sa se raceasca.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Dovleac Compot

Articole recomandate

Citeste si despre