Desi pare neobisnuit, dovleacul poate fi folosit si pentru obtinerea unui compot parfumat, extrem de gustos.
Foto: citizenkin.wordpress.com
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
2 kg dovleac
12 linguri zahar tos
2 plicuri zahar vanilat
scortsioara macinata
1 praf de sare
Mod de preparare
Curata dovleacul de coaja si seminte, apoi taie-l cubulete si spala-l in apa rece.
Intr-o cratita incapatoare pune apa, zaharul, zaharul vanilat, sarea si scortisoara. Aseaza cratita pe foc si las-o sa dea in clocot.
Adauga merele, acopera oala cu un capac si lasa-le sa fiarba la foc mai mic, pana cand cuburile de dovleac se inmoaie.
Cu ajutorul unei furculite intoarce feliile de dovleac pe o parte si pe cealalta, astfel incat sa fie patrunse de aroma peste tot.
Ia cratita de pe foc si lasa compotul sa se raceasca.
Tipul bucatariei
Internationala