Compot de dovlecei

/ / Modificat: 2012-09-18
Compot de dovlecei

Compotul de dovlecei se pregateste la fel ca orice alt compot. Acest preparat este surprinzator, insa aroma sa deosebita il aseamana cu un compot de ananas.

Timp de preparare

180 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

2-3 dovlecei mari

1 kg zahar

2 lamai

2 lime

zahar vanilat

1 esenta de vanilie

2 pliculete sare de lamaie

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja si seminte, apoi se taie cubulete mari.

Se amesteca aceste cubulete de dovlecei cu 2 pliculete de sare de lamaie si se lasa la macerat 2 ore.

Dupa trecerea acestui timp, se clatesc si se aseaza in borcane, impreuna cu feliute de lamaie si lime.

Se vor umple borcanele cu apa.

Apa se scurge din borcane intr-o cratita, se adauga zaharul dupa gust, se pune si zaharul vanilat si esenta de vanilie tot dupa gust.

Se pune cratita pe foc si se amesteca pana se dizolva zaharul, apoi se toarna siropul obtinut peste dovlecei, se capseaza si se sterilizeaza la bain-marie timp de o ora dupa ce incepe sa fiarba apa.

Se lasa borcanele sa se raceasca in cratita, pana a doua zi.

Compotul de dovlecei se pastreaza la loc uscat.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Compot Dovlecei

Articole recomandate

Citeste si despre