Compotul de dovlecei se pregateste la fel ca orice alt compot. Acest preparat este surprinzator, insa aroma sa deosebita il aseamana cu un compot de ananas.
Timp de preparare
180 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
2-3 dovlecei mari
1 kg zahar
2 lamai
2 lime
zahar vanilat
1 esenta de vanilie
2 pliculete sare de lamaie
Mod de preparare
Dovleceii se curata de coaja si seminte, apoi se taie cubulete mari.
Se amesteca aceste cubulete de dovlecei cu 2 pliculete de sare de lamaie si se lasa la macerat 2 ore.
Dupa trecerea acestui timp, se clatesc si se aseaza in borcane, impreuna cu feliute de lamaie si lime.
Se vor umple borcanele cu apa.
Apa se scurge din borcane intr-o cratita, se adauga zaharul dupa gust, se pune si zaharul vanilat si esenta de vanilie tot dupa gust.
Se pune cratita pe foc si se amesteca pana se dizolva zaharul, apoi se toarna siropul obtinut peste dovlecei, se capseaza si se sterilizeaza la bain-marie timp de o ora dupa ce incepe sa fiarba apa.
Se lasa borcanele sa se raceasca in cratita, pana a doua zi.
Compotul de dovlecei se pastreaza la loc uscat.
Tipul bucatariei
Internationala