Compot de gutui

/ / Modificat: 2012-07-30
Compot de gutui

Compotul de gutui este foarte aromat si se poate pregati alaturi de alte conserve de iarna, daca alegi sa il sterilizezi in borcane sau poate fi consumat pe loc, daca il pregatesti in cantitati mai mici.

Foto: blog.muffinegg.com

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

usor

Ingrediente

1,5 kg gutui, curatate de coaja si seminte

zeama lamaie

1 l apa

1 kg zahar

cuisoare, scortisoara (optional)

Mod de preparare

Spala gutuile, apoi curata-le de coaja.

Taie gutuile felii potrivite, apoi pune-le intr-un vas cu apa rece, in care ai stors zeama de la o lamaie, pentru ca fructele sa nu oxideze.

Aseaza feliile de gutuie in borcane sterilizate, iar separat, pregateste un sirop din apa si zahar.

Aseaza borcanele pe o suprafaxa de inox, apoi toarna in ele siropul de zahar clocotit, pana umpli bine borcanele.

Acopera borcanele cu capacele, inchide-le strans, apoi da-le la cuptor, la 100 de grade, pentru circa 45 de minute.

Depoziteaza compotul intr-o camara aerisita si racoroasa.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Compot Gutui

Articole recomandate

Citeste si despre