Compotul de mere este foarte gustos si poate fi pregatit pentru a fi consumat imediat sau ca si conserva, pentru iarna.
Foto: my.loudclick.net
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
10 mere
1 cana zahar
4-5 cani apa
1 varf de sare
1 betisor scortisoara
Mod de preparare
Spala merele, apoi curata-le de coaja, codite si samburi. Taie-le in sferturi sau cat de marunt vrei.
Intr-o cratita pune apa, zaharul, sarea si scortisoara. Aseaza cratita pe foc si las-o sa dea in clocot.
Adauga merele, acopera oala cu un capac si lasa-le sa fiarba la foc mai mic, pana cand merele se inmoaie.
Cu ajutorul unei furculite intoarce merele pe o parte si pe cealalta, astfel incat sa fie patrunse de aroma peste tot.
Ia cratita de pe foc si lasa compotul sa se raceasca.
Trucuri
Daca vrei sa pastrezi compotul pentru iarna, pune-l in borcane sterilizate, apoi da-l la cuptor, la 100 de grade, circa o ora.
Tipul bucatariei
Internationala