Compot de pepene galben

/ / Modificat: 2012-08-31
Compot de pepene galben

Compotul de pepene galben este foarte racoros si poate fi consumat iarna, cand pe piata nu se mai gaseste acest fruct delicios.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

1 pepene galben mare

1 lamaie

400 g zahar

apa rece

Mod de preparare

Curata pepenele de coaja si de seminte, apoi taie-l cubulete si amesteca-l cu zaharul.

Pune in sticle sau in borcane cateva feliute de pepene si o felie de lamaie - pentru o aroma deoasebita.

Umple sticlele cu apa, apoi aseaza-le intr-o oala mare, adauga apa si pune la fiert pentru aproximativ 1 ora la foc mic spre mediu. Pe fundul vasului aseaza fie un prosop, fie cateva foi de hartie sau ziar, pentru a evita spargerea sticlelor de compot in timpul fierberii.

Dupa ce au fiert, lasa sticlele sa se raceasca in apa. Cand s-au racit, le depozitezi in camara.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Compot Pepene galben

Articole recomandate

Citeste si despre