Compotul de pepene galben este foarte racoros si poate fi consumat iarna, cand pe piata nu se mai gaseste acest fruct delicios.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1 pepene galben mare
1 lamaie
400 g zahar
apa rece
Mod de preparare
Curata pepenele de coaja si de seminte, apoi taie-l cubulete si amesteca-l cu zaharul.
Pune in sticle sau in borcane cateva feliute de pepene si o felie de lamaie - pentru o aroma deoasebita.
Umple sticlele cu apa, apoi aseaza-le intr-o oala mare, adauga apa si pune la fiert pentru aproximativ 1 ora la foc mic spre mediu. Pe fundul vasului aseaza fie un prosop, fie cateva foi de hartie sau ziar, pentru a evita spargerea sticlelor de compot in timpul fierberii.
Dupa ce au fiert, lasa sticlele sa se raceasca in apa. Cand s-au racit, le depozitezi in camara.
Tipul bucatariei
Internationala