Compotul de pepene verde este foarte racoritor si se serveste neaparat rece, de la frigider.
Foto: la-via.co.th
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1 pepene verde
2 mere
1,5 pahar zahar
3 linguri vin alb
2 l apa
1 g sare de lamaie
Mod de preparare
Curata merele de seminte si cotor, apoi taie-le felii potrivite.
Intr-un vas incapator, lasa apa cu zaharul sa clocoteasca, apoi adauga sarea de lamaie. Lasa-le sa clocoteasca circa 3 minute, apoi da-le deoparte si lasa compotul la racit.
Taie pepenele in jumatate, scobeste-i miezul cu o lingura, apoi curata-l de seminte si taie pulpa cubulete.
Pune pepenele intr-un vas emailat, apoi toarna peste el siropul de zahar si merele pregatite anterior.
Pune compotul la rece, pana in momentul servirii.
Trucuri
Poti servi acest compot chiar din coaja de pepene ramasa, bine spalata.
Tipul bucatariei
Internationala