Compotul de piersici se pregateste destul de simplu, fiind unul dintre cele mai apreciate compoturi care se regasesc in camara gospodinelor.
Timp de preparare: 80 minute
Dificultate: mediu
Ingrediente pentru compot de piersici
1 kg piersici
500 g zahar
1 l apa
1/2 lamaie
Compot de piersici: mod de preparare
Pune zaharul cu apa la fiert, intr-un vas incapator si asteapta sa se lege un sirop asemanator la consistenta cu siropul de dulceata. Adauga zeama de lamaie si trage vasul de pe foc, ca sa nu mai clocoteasca.
Pune in sirop pierisicile spalate si desfacute pe jumatate, apoi lasa la fiert 15 minute.
Pune compotul in borcane sau in sticle cu gura larga si leaga-le cu celofan.
Pasteurizarea borcanelor cu compot se face la bain-marie, timp de 40 de minute.
Trucuri pentru un compot de piersici delicios
Poti obtine un compot foarte aromat, daca adaugi in siropul de zahar si 1/2 sticluta esenta de vanilie.