Daca ai pofta de un desert racoros, poti pregati un compot de portocale pe care sa il pastrezi la rece, in frigider.
Foto: tasteofhome.com
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1,5 kg portocale
700 g zahar
700 ml apa
2 lingurite suc de lamaie
cuisoare, scortisoara
Mod de preparare
Curata portocalele de coaja si partea alba, apoi taie-le pe jumatate.
Separat, pregateste un sirop din apa, zahar, zeama de lamaie si condimente, precum cuisoarele sau scortisoara.
Lasa siropul circa 10 minute la foc mic, apoi adauga portocalele si mai lasa 10 minute.
Serveste compotul bine racit, de la frigider.
Trucuri
Poti adauga in acest compot si alte citrice, cum ar fi de exemplu mandarinele sau clementinele. Deasemenea, se potrivesc foarte bine si fructele uscate, de tipul stafidelor sau merisoarelor.
Tipul bucatariei
Internationala