Compot de struguri

/ / Modificat: 2012-08-01
Compot de struguri

Compotul de struguri poate fi pregatit atat din boabe de struguri albi, cat si din boabe de struguri negri, dupa preferinta.

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

2 kg struguri

2 l apa

800 g zahar

100 g miere (optional)

1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Spala bine bobitele de struguri si pregateste cateva borcane curate. Incalzeste borcanele, astfel incat sa fie fierbinti atunci cand vei pune in ele siropul.

Intr-o cratita amesteca apa cu zaharul si vanilia, iar daca alegi sa adaugi si miere, pune si mierea. Atunci cand incep sa dea in clocot, pune bobitele de struguri.

Scoate-le dupa maxim 1 minut si pune-le in borcane. Adauga peste ele siropul inca fierbinte.

Acopera-le cu capace care sa se inchida ermetic.

Pregateste o cratita cu apa calda si cu un prosop de bucatarie asezat pe fundul ei. Pune borcanele in ea si aseaza-o pe foc. Lasa-le sa fiarba timp de 10-15 minute.

Lasa borcanele la racit, apoi depoziteaza-le in camara.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Compot Struguri

Articole recomandate

Citeste si despre