Conopida murata

/ / Modificat: 2012-08-30
Conopida murata

Conopida murata este gustoasa si crocanta. Este ideala in sezonul rece, alaturi de alte preparate din legume sau carne.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

2 conopide

20 g boabe de mustar

20 g boabe de piper

marar uscat

5 morcovi

frunze de dafin

sare grunjoasa

apa

Mod de preparare

Desfa conopida in buchetele mici. Intr-o cratita acopera conopida cu apa cu sare. Lasa asa timp de o ora. Intre timp spala bine morcovii si taie-i in felii.

Prepara apoi saramura pentru conopida. La fiecare litru de apa, adauga cate o lingura de sare grunjoasa. Cat timp fierbe saramura, aseaza conopida in borcane.

Adauga si felii de morcovi, frunze de dafin, marar uscat, boabe de mustar si piper. Toarna apoi saramura fierbinte. Sigileaza borcanele si acopera-le cu o patura. Lasa-le asa pana a doua zi dupa care le depozitezi intr-un loc racoros.

Taguri Conopida Muraturi Conserve Sare Morcovi Marar

Articole recomandate

Citeste si despre