Dovleceii murati pot fi consumati in orice anotimp, dar sunt mult mai savurosi iarna, cand este si sezonul muraturilor. Iata o reteta simpla si gustoasa de dovlecei murati!
Timp de preparare
30 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
2 kg dovlecei (de dimensiuni mici)
2 morcovi
2 cepe
4-5 catei de ustoroi
200 g otet
foi de dafin
frunze de telina
boabe de mustar
boabe de piper
sare grunjoasa
Mod de preparare
Spala dovleceii, taie-le capetele si infige-i din loc in loc cu o furculita, pe laterale.
Pregateste borcanele in care ii vei tine la murat si incepe sa ii introduci. Adauga, printre ei, felii de morcovi, ceapa taiata in sferturi, bucati de usturoi, boabe de piper si foi de dafin.
Deasupra dovleceilor se pune un pat de frunze de telina.
Pune la fiert 4 litri de apa si adauga tot atatea linguri de sare. Pune si otetul. Dupa ce amestecul a fiert, toarna-l peste dovlecei, pana se umple borcanul.
Asteapta ca borcanele sa se mai raceasca un pic si apoi inchide-le etans cu capace.