Fasole teci

/ / Modificat: 2012-08-29
Fasole teci

Fasolea teci este un preparat potrivit pentru zilele de iarna. Se prepara rapid si sunt foarte gustoase, in salate si alte preparate. Poti folosi orice tip de fasole, verde sau galbena. In apa cu sare mai poti adauga si o lingurita de zahar.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

fasole

sare

apa

Mod de preparare

Se aleg tecile de fasole tinere. Curata fasolea de codite si rupe-o in bucati mai mici. Pune fasolea la fiert intr-o cratita cu apa clocotita cu sare. Lasa la fiert 15 minute.

Scurge apoi bine fasolea si aseaz-o in borcane. In apa in care a fiert fasolea mai adauga sare si mai lasa la fiert cateva minute, pana da in clocot. Toarna apoi apa peste fasolea din borcane.

Infileteaza imediat borcanele si aseaza-le intr-o oala pe fundul careia ai pus un prosop. Adauga apa si lasa la fiert timp de 15 minute.

Depoziteaza borcanele intr-un loc racoros.

Fasole teci la congelator

Tecile de fasole se spala cu apa rece dupa care se fierb (descoperit) pe jumate in apa clocotita cu sare (ca pentru mancare). Dupa aceea se scot si dupa ce se racesc putin se pun in pungi la congelator impreuna cu cateva rondele de rosie.

Fasole teci in bulion

O alta reteta ar fi aceea a conservarii tecilor de fasole in bulion. De aceasta data tecile se fierb bine si cand sunt gata se pun in borcane si se acopera cu bulion proaspat facut. Dupa aceea se fierb in bain-marie. Fasolea astfel conservata se poate folosi la salate, sote-uri, ciorbe, la mancaruri cu carne sau de post.

Taguri Muraturi Conserve Fasole

Articole recomandate

Citeste si despre