Gogosari cu mustar

/ / Modificat: 2012-09-17
Gogosari cu mustar

Gogosarii cu mustar reprezinta o reteta clasica de muraturi de iarna.

Timp de preparare

120 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

5 kg gogosari (cantariti dupa curatare)

500 g zahar

500 ml ulei de floarea-soarelui

500 ml otet

500 g mustar simplu

2 linguri sare neiodata

1 plic boabe mustar

boabe de piper, foi de dafin

1 plic conservant muraturi

Mod de preparare

Gogosarii se curata de seminte si cotor, se spala in apa rece, apoi se taie felii. Se pun la fiert uleiul, zaharul, sarea, mustarul si otetul.

Cand lichidul respectiv incepe sa fiarba, trebuie sa adaugi gogosarii, boabele de mustar si foile de dafin si ii lasi pe foc aproximativ 10 minute pana se cuprind bine in sos toti. Se pune 1 plic de conservant.

Se pun gogosarii fierbinti in borcan si se lasa acoperiti de paturi, pana a doua zi.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Mustar

Articole recomandate

Citeste si despre