Gogosari in otet

/ / Modificat: 2012-08-30
Gogosari in otet

Gogosarii in otet sunt nelipsiti de pe masa in sezonul rece. Alaturi de snitele, piure sau friptura de porc, sunt foarte gustosi si revigoranti.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

3 kg gogosari

3 l apa

500 ml otet

10 ml ulei

sare grunjoasa

20 g zahar

boabe de piper

boabe de mustar

foi de dafin

hrean

Mod de preparare

Spala bine gogosarii si taie-i la dimensiunea dorita. Pentru saramura, fierbe apa cu otetul, zaharul, uleiul, sarea, boabele de piper si mustar si foile de dafin.

Cand saramura incepe sa clocoteaza, adauga gogosarii. Amesteca continuu. Lasa pe foc pana cand incep sa isi schimbe culoarea.

Aseaza apoi gogosarii in borcane si adauga si bucatile de hrean. Toarna apoi saramura. Adauga si din mirodenii, piper, mustar si foi de dafin.

Sigileaza bine borcanele si aseaza-le sub paturi. Lasa asa pana a doua zi, cand depozitezi borcanele cu gogosari intr-un loc racoros.

Taguri Muraturi Conserve Gogosari Sare Otet Mustar Piper Hrean

Articole recomandate

Citeste si despre