Gogosarii in otet sunt nelipsiti de pe masa in sezonul rece. Alaturi de snitele, piure sau friptura de porc, sunt foarte gustosi si revigoranti.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
3 kg gogosari
3 l apa
500 ml otet
10 ml ulei
sare grunjoasa
20 g zahar
boabe de piper
boabe de mustar
foi de dafin
hrean
Mod de preparare
Spala bine gogosarii si taie-i la dimensiunea dorita. Pentru saramura, fierbe apa cu otetul, zaharul, uleiul, sarea, boabele de piper si mustar si foile de dafin.
Cand saramura incepe sa clocoteaza, adauga gogosarii. Amesteca continuu. Lasa pe foc pana cand incep sa isi schimbe culoarea.
Aseaza apoi gogosarii in borcane si adauga si bucatile de hrean. Toarna apoi saramura. Adauga si din mirodenii, piper, mustar si foi de dafin.
Sigileaza bine borcanele si aseaza-le sub paturi. Lasa asa pana a doua zi, cand depozitezi borcanele cu gogosari intr-un loc racoros.