Gogosarii in sos de rosii sunt mult mai gustosi fata de reteta clasica de gogosari in otet. Aceasta reteta face parte din categoria retetelor de conserve pentru iarna.
Timp de preparare
100 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
3 kg de gogosari
0,4 l ulei
0,5 l apa
0,3 l otet
100 g zahar
100 g bulion
boabe de mustar
sare
piper
foi de dafin
Mod de preparare
Fierbe toate ingredientele, fara gogosari, timp de 30 de minute.
Intre timp, taie gogosarii felii subtiri, apoi da-i intr-un prim clocot.
Scoate gogosarii, aseaza-i in borcane, avand grija sa pui felii de gogosari doar in 3/4 din borcan.
Acopera gogosarii cu sos de rosii. Leaga borcanele cu celofan (sau capseaza-le), si pune-le la racit in paturi.
Gogosarii astfel preparati se servesc ca garnitura sau ca salata.
Tipul bucatariei
Internationala