Gogosari in sos de rosii

/ / Modificat: 2012-09-17
Gogosari in sos de rosii

Gogosarii in sos de rosii sunt mult mai gustosi fata de reteta clasica de gogosari in otet. Aceasta reteta face parte din categoria retetelor de conserve pentru iarna.

Timp de preparare

100 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

3 kg de gogosari

0,4 l ulei

0,5 l apa

0,3 l otet

100 g zahar

100 g bulion

boabe de mustar

sare

piper

foi de dafin

Mod de preparare

Fierbe toate ingredientele, fara gogosari, timp de 30 de minute.

Intre timp, taie gogosarii felii subtiri, apoi da-i intr-un prim clocot.

Scoate gogosarii, aseaza-i in borcane, avand grija sa pui felii de gogosari doar in 3/4 din borcan.

Acopera gogosarii cu sos de rosii. Leaga borcanele cu celofan (sau capseaza-le), si pune-le la racit in paturi.

Gogosarii astfel preparati se servesc ca garnitura sau ca salata.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Gogosari Sos de rosii Conserve de iarna

Articole recomandate

Citeste si despre