Langa o friptura consistenta de porc merge intotdeuna si o portie de muraturi, iar gogosarii umpluti cu varza murata reprezinta o alegere inspirata. Iata o reteta simpla de gogosari umpluti cu varza pentru iarna!
Timp de preparare gogosari umpluti cu varza
120 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente pentru gogosari umpluti cu varza
- 20 gogosari;
- 3 kg varza;
- 300 g telina;
- 1 radacina hrean;
- 400 ml de otet de vin;
- 600 ml apa;
- sare;
- piper;
- zahar;
- foi de dafin;
- zahar.
Mod de preparare gogosari umpluti cu varza
Taie gogosarii in jurul coditei, scoate-le cotorul si semintele, apoi pune-i la spalat in apa rece.
Da varza, morcovii si telina pe razatoare, adauga 50 de grame de sare si amesteca totul bine, astfel incat varza sa se inmoaie.
Pune acest amestec de varza in gogosarii spalati si indeasa bine. Aseaza gogosarii unii peste altii intr-un borcan de sticla mare (5 l). Acestia trebuie sa stea pe un strat format din betigase de telina si hrean.
Pune la fiert 600 ml de apa cu 3 lingurite de sare, 2 lingurite de zahar si 10 boabe de piper. Cand apa este fiarta adaugi otetul si mai tii cateva minute pe foc.
Toarna saramura fierbinte peste gogosari, apoi acopera borcanul ermetic. Depoziteaza-l intr-un loc racoros si intunecat.
- Foto: Freepik