Hreanul in otet se poate conserva pentru iarna, dupa o reteta accesibila, pe care ti-o prezentam noi.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
3 radacini mari de hrean
3 linguri de zahar
1 lingura de sare
200 ml otet
100 ml apa
Mod de preparare
Spala hreanul si rade coaja cu un cutit, pentru a inlatura urmele de mizerie. Spala-l din nou in apa rece.
Rade hreanul pe razatoarea mica, apoi amesteca-l cu zaharul si sarea.
Sterilizeaza borcanele in care vei aseza hreanul.
Aseaza hreanul ras, amestecat cu zahar si sare.
Intr-o cratita fierbe apa cu otetul, iar atunci cand amestecul clocoteste, toarna-l peste hrean. Daca mai ai nevoie de un plus de acreala, mai poti incalzi niste otet pe care sa-l adaugi in borcane la final.
Trucuri
Pentru aceasta reteta ai nevoie de otet de 9 grade.
Tipul bucatariei
Internationala