Hrean in otet

/ / Modificat: 2012-09-17
Hrean in otet

Hreanul in otet se poate conserva pentru iarna, dupa o reteta accesibila, pe care ti-o prezentam noi.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

3 radacini mari de hrean

3 linguri de zahar

1 lingura de sare

200 ml otet

100 ml apa

Mod de preparare

Spala hreanul si rade coaja cu un cutit, pentru a inlatura urmele de mizerie. Spala-l din nou in apa rece.

Rade hreanul pe razatoarea mica, apoi amesteca-l cu zaharul si sarea.

Sterilizeaza borcanele in care vei aseza hreanul.

Aseaza hreanul ras, amestecat cu zahar si sare.

Intr-o cratita fierbe apa cu otetul, iar atunci cand amestecul clocoteste, toarna-l peste hrean. Daca mai ai nevoie de un plus de acreala, mai poti incalzi niste otet pe care sa-l adaugi in borcane la final.

Trucuri

Pentru aceasta reteta ai nevoie de otet de 9 grade.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Hrean Otet

Articole recomandate

Citeste si despre