Lamai murate

/ / Modificat: 2014-09-24
Lamai murate

Lamaile murate reprezinta cea mai simpla si durabila solutie de a conserva aceste citrice pe termen lung. Murarea acestor fructe este un proces simplu si rapid, care nu iti rapeste mai mult de cateva minute!

Timp de preparare

10 min. + 3 saptamani (murat)

Dificultate

usor

Ingrediente

  5 lamai

5 lingurite de sare

1 borcan suficient de incapator pentru toate lamaile

apa fiarta si racita

Mod de preparare

Curata bine borcanul in care o sa conservi lamaile cu detergent si apa fiarta, pentru a te asigura ca indepartezi orice urma de impuritate. Spala bine lamaile si taie-le in sferturi, fara a le portiona complet (trebuie sa fie usor despicate pentru ca saramaura sa patrunda in ele). Adauga cate o lingurita de sare in interiorul fiecarei lamai.

Inghesuie lamaile in borcan, pana se umple si toarna apa fiarta si racita pana acoperi fructele. Inchide borcanul etans cu un capac si depoziteaza-l intr-un loc racoros si intunecat timp de 3 saptamani.

Taguri Retete muraturi

Articole recomandate

Citeste si despre