Lamaile murate reprezinta cea mai simpla si durabila solutie de a conserva aceste citrice pe termen lung. Murarea acestor fructe este un proces simplu si rapid, care nu iti rapeste mai mult de cateva minute!
Timp de preparare
10 min. + 3 saptamani (murat)
Dificultate
usor
Ingrediente
5 lamai
5 lingurite de sare
1 borcan suficient de incapator pentru toate lamaile
apa fiarta si racita
Mod de preparare
Curata bine borcanul in care o sa conservi lamaile cu detergent si apa fiarta, pentru a te asigura ca indepartezi orice urma de impuritate. Spala bine lamaile si taie-le in sferturi, fara a le portiona complet (trebuie sa fie usor despicate pentru ca saramaura sa patrunda in ele). Adauga cate o lingurita de sare in interiorul fiecarei lamai.
Inghesuie lamaile in borcan, pana se umple si toarna apa fiarta si racita pana acoperi fructele. Inchide borcanul etans cu un capac si depoziteaza-l intr-un loc racoros si intunecat timp de 3 saptamani.