Mazare conservata pentru iarna

/ / Modificat: 2017-06-12
Mazare conservata pentru iarna

Mazarea proaspata se poate conserva pentru iarna in doua moduri - fie este pusa la congelator, fie la borcan. In privinta congelarii, lucrurile sunt foarte simple, de aceea iti prezentam o reteta usoara pentru a conserva mazarea la borcan!

Timp de preparare

30 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

mazare
sare
apa

Mod de preparare

Spala borcanele si tine-le in apa fierbinte pana la momentul in care pui mazarea in ele.

Pune mazarea intr-o oala cu apa clocotita si las-o sa fiarba, la foc potrivit, timp de 5-7 minute.

Dupa ce a fiert, scurge apa printr-o strecuratoare, dar nu o arunca, si pune boabele fierte in borcanele pregatite. Nu umple borcanele pana la refuz. Lasa cam 3-4 cm liberi.

La fiecare 500 g de mazare toarna o jumatate de lingurita de sare, apoi umple borcanele cu zeama ramasa de la fiert.

Pune capacul astfel incat sa se inchida etans. Poti testa etenseitatea borcanelor, apasand cu un deget deasupra capacelor. Daca acestea se lasa in jos in urma presiunii, inseamna ca nu sunt inchise bine.

Valori nutritive per 100 g

Calorii - 58
Proteine - 4.9 g
Grasimi - 0.9 g
Glucide - 7.6 g

Mazarea, ca si fasolea, se poate conserva si prin uscare: se opareste mazarea fara sare dupa care se zvanta usor si uniform in cuptorul de la aragaz; cand bobul se intareste, se pastreaza in saculete de panza sau de hartie perforata.

Articole recomandate

Citeste si despre