Morcovii murati reprezinta o idee grozava de a diversifica gama de conserve pe care le pregatesti pentru iarna. Bucura-te de un gustul inedit al muraturilor din morcovi cu ajutorul unei retete simple!
Timp de preparare
25 min. - 1-2 saptamani (murat)
Dificultate
usor
Ingrediente
800 g morcovi
200 ml otet
2 linguri sare
7-8 catei de usturoi
600 ml apa
3 cepe
marar uscat
4 foi dafin
1 lingurita piper boabe
Mod de preparare
Curata si spala morcovii, iar daca sunt foarte mari, taie-i in bucati mai mici. Taie ceapa solzisori si usturoiul feliute. Incepe sa pui morcovii in borcan, iar printre ei sa strecori ceapa, usturoiul si mararul uscat.
Separat, pune la fiert apa impreuna cu otetul, sarea, dafinul si boabele de piper si lasa-le sa dea in clocot. Toarna amestecul fierbinte peste morcovi, avand grija sa tii borcanul pe o suprafata metalica, ca sa nu se crape. Inchide borcanul etans si depoziteaza-l in spatii intunecate. Morcovii sunt murati in aproximativ 1-2 saptamani.