Daca ai cules recolta de toamna si te-ai trezit cu cantitati impresionante de mere in camara, transforma o parte dintre ele in otet de casa. Iata cea mai simpla reteta!
Timp de preparare
10 zile + 2 luni (fermentare)
Dificultate
mediu
Ingrediente
2 kg mere
2 l apa calda
200 g drojdie de bere
200 g miere
Mod de preparare
Da merele pe razatoare si toaca-le cotoarele, intrucat si acestea sunt folosite in prepararea otetului. Pune totul intr-un borcan mai mare. Dilueaza drojdia in apa calduta si toarn-o peste mere, apoi acopera borcanul cu un tifon sau panza si tine-l timp de 10 zile la loc intunecat.
Dupa acest interval de timp, separa fructele de zeama cu ajutorul tifonului, apoi toarna lichidul din nou in borcan. Toarna mierea si amestec-o bine cu otetul, apoi acopera borcanul din nou cu tifon si lasa-l sa fermenteze astfel timp de 2 luni, intr-un loc cald si intunecat. Dupa ce trec cele doua luni, separa otetul de pojghita carese formeaza deasupra si foloseste-l din plin in mancarurile tale preferate.