Pentru reteta de pepeni murati trebuie sa folosesti pepeni micuti, necopti. Totodata, trebuie sa ai in vedere ca acestia sa nu fie loviti.
Timp de preparare
80 de minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
2 kg pepeni mici, verzi
2 morcovi
1 ardei iute verde
2 bete de telina
marar verde
2-3 catei de usturoi
sare grunjoasa
apa
Mod de preparare
Pune pepenasii intregi sau taiati pe jumatate intr-un borcan, intercalandu-i cu felii de morcov.
Inainte sa asezi pepenasii in borcan, trebuie ca in fundul acestuia sa pui cateva bucati de telina, putin marar si un catel de usturoi.
Se procedeaza in acelasi mod si cand se aseaza ultimul strat de pepenasi, adaugand si ardeiul iute tocat de aceasta data.
Incalzeste apa cu sarea si amesteca pana se topeste sarea. Lasa saramura sa se raceasca, apoi toarn-o peste pepeni.
Cantitatea de sare se masoara la litru de apa, respectandu-se proportia ca pentru fiecare litru de apa sa se puna o lingura de sare.
Tipul bucatariei
Romaneasca