Piureul de mere este unul dintre cele mai simple preparate pe care il poti pregati pentru micutul tau. Piureul de mere se poate servi simplu sau ca umplutura pentru diverse prajituri si deserturi.
Foto: sleepeatgymrepeat.wordpress.com
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1 kg mere
100 g zahar
1 lamaie
scortisoara
1 baton de vanilie
Mod de preparare
Curata merele si sa taie-le cubulete, indepartand cotorul, dupa care aseaza-le intr-o cratita impreuna cu zeama de la lamaie, batonul de vanile, si jumatate din cantitatea de zahar.
Lasa totul peste noapte la macerat, pentru ca zaharul sa se topeasca. A doua zi, pune totul la fiert la foc mic, si amesteca continuu, ca sa nu se prinda de cratita. Cand e suficient de fierbinte, adauga putin cate putin si restul de zahar.
Dupa ce termini de adaugat zaharul, pune din nou la fiert amestecul de mere si lasa-l sa clocoteasca 10 minute.
Presara praful de scortisoara si amesteca din nou, apoi toarna piureul de mere in borcane. Depoziteaza borcanele intr-un loc racoros.