Siropul din flori de papadie este foarte sanatos si se poate pregati in fiecare primavara cu minim de efort.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Simpla
Ingrediente
200 flori papadie
1l apa
1 kg zahar
0,5 kg lamai
Mod de preparare
Pune apa la fiert, iar cand aceasta a clocotit, adauga florile de papadie, spalate in prealabil.
Lasa totul la fiert, circa 1 minut, apoi da vasul cu infuzie deoparte, circa 5 ore.
Strecoara ceaiul obtinut printr-un tifon, apoi pune totul la fiert cu un kilogram de zahar. Fierbe amestecul la foc mic, pana rezulta un sirop gros. La final, adauga lamaile taiate rondele, apoi toarna siropul in sticle sterilizate. Capseaza sticlele si inveleste-le in paturi, pana a doua zi.
Trucuri
Poti pregati o cantitate mai mare de sirop, dar ai grija sa respecti regula ca la un litru de ceai de papadie sa ai un kilogram de zahar.
Tipul bucatariei
Romaneasca