Florile de soc, atat de parfumate si delicate, se pot transforma in cea mai delicioasa bautura racoritoare, pe care o poti savura in aceasta vara. Iata cum se pregateste socata.
Timp preparare: 20 minute + 2 zile
Dificultate: Usor
Ingrediente
- 10 flori soc;
- 800 g zahar;
- 1 lamaie mare;
- 8 g drojdie proaspata;
- 8 l apa.
Mod de preparare
Spala florile de soc si pune-le pe fundul borcanului.
Acopera-le cu zahar, apoi adauga sucul de la o lamaie si coaja taiata felii. Pune apoi apa cat se acopera totul, adica aproximativ 2 litri. Lasa bautura sa se odihneasca pana a doua zi.
A doua zi umple borcanul cu apa rece, amesteca, adauga drojdia (pentru a fermenta) si acopera cu tifon. Lasa la loc cald si insorit pentru inca 2-3 zile (depinde cat e de cald si cat de acidulata doresti sa fie acaeasta bautura).
In fiecare zi trebuie sa amesteci in borcan dimineata si seara si gusti socata. Cand a ajuns la aciditatea dorita strecori socata, apoi o transferi in sticle si o tii la frigider.
Serveste socata rece.