Folosit la diverse preparate, tarhonul este o iarba aromatica care poate fi conservata pentru iarna. Se conserva in otet si se foloseste la supe si mancaruri. Si otetul in care este conservat poate fi folosit la diverse preparate deoarece are o aroma foarte placuta.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
tarhon
otet
Mod de preparare
Alege tarhon tanar, pe care il speli si il usuci bine. La un kilogram de tarhon ai nevoie de 600 ml de otet de 9 grade.
Dupa ce usuci bine tarhonul, il stropesti imediat cu putin otet. Aseaza apoi tarhonul in borcane si acopera pana sus cu otet. Tarhonul trebuie sa fie complet acoperit cu otet, altfel isi schimba culoarea.
De asemenea, nu trebuie sa folosesti nici sare, deoarece are acelasi efect de schimbare a culorii tarhonului.
Este preferabil ca otetul sa se completeze, daca scade mult, altfel tarhonul se va inchide la culoare.
Sigileaza apoi bine borcanele si depoziteaza intr-un loc racoros si umbros.
Cotoarele mai groase care au ramas se rup in bucati si se pun in alt borcan, cu otet indoit cu apa; se leaga simplu cu naylon.
Conservarea tarhonului intreg
Se poate usca ca si patrunjelul, bine spalat insa crengute (netocat), pastrandu-se in punga de hartie sau din panza. Dupa ce s-a spalat si zvantat, se poate pastra verde in punga de naylon, la congelator.