Visinele conservate pentru iarna sunt foarte gustoase si pot fi folosite pentru prepararea diferitelor tarte si prajituri.
Timp de preparare
100 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
3 kg de visine (cantarite dupa ce s-au scos samburii)
1 kg de zahar
10 drajeuri aspirina
Mod de preparare
Spala mai intai visinele, scoate-le samburii si coditele si scurge-le bine de apa.
Pune visinele intr-un vas incapator, adauga zaharul peste ele. Aspirina se piseaza si se face "praf" apoi o pui si pe ea peste visinile cu zahar.
Amesteca in visine usor, cu o lingura de lemn (repetand aceasta operatiune de 2-3 ori), apoi lasa cateva ore sau chiar peste noapte, ca sa isi lase zeama.
Pune visinele apoi in borcane din sticla, toarna zeama deasupra si inchide foarte bine borcanele. Tine totul la loc racoros si aerisit.
Tipul bucatariei
Internationala