Visine pentru iarna

/ / Modificat: 2012-09-17
Visine pentru iarna

Visinele conservate pentru iarna sunt foarte gustoase si pot fi folosite pentru prepararea diferitelor tarte si prajituri.

Timp de preparare

100 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

3 kg de visine (cantarite dupa ce s-au scos samburii)

1 kg de zahar

10 drajeuri aspirina

Mod de preparare

Spala mai intai visinele, scoate-le samburii si coditele si scurge-le bine de apa.

Pune visinele intr-un vas incapator, adauga zaharul peste ele. Aspirina se piseaza si se face "praf" apoi o pui si pe ea peste visinile cu zahar.

Amesteca in visine usor, cu o lingura de lemn (repetand aceasta operatiune de 2-3 ori), apoi lasa cateva ore sau chiar peste noapte, ca sa isi lase zeama.

Pune visinele apoi in borcane din sticla, toarna zeama deasupra si inchide foarte bine borcanele. Tine totul la loc racoros si aerisit.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Visine

Articole recomandate

Citeste si despre