Zacusca cu dovlecel

/ / Modificat: 2012-09-17
Zacusca cu dovlecel

Zacusca de dovlecel este un tip de tocana de legume, care se serveste atat proaspata, imediat dupa preparare, cat si ca preparat conservat.

Timp de preparare

80 minute

Dificultate

Dificil

Ingrediente

5 cepe mari

4 morcovi

4 ardei grasi sau gogosari

2 kg de dovlecei

5 catei de usturoi

2 lingurite boabe piper

5 frunze de dafin

10 linguri pasta de tomate

150 ml de ulei

Mod de preparare

Pune uleiul la incins, intr-un tuci (vas de fonta), apoi adauga ceapa taiata, morcovul ras pe razatoarea mare, ardeiul si dovlecelul ras.

Caleste toate aceste ingrediente timp de 20 minute, dupa care poti adauga mirodeniile: usturoiul, piperul si boabele de piper.

Dupa alte 5 minute, adauga pasta de tomate si mai lasa la fiert inca 5 minute. Serveste zacusca de dovlecel calda sau rece de la frigider.

Trucuri

Poti prepara zacusca in cantitati mai mari si o poti conserva pentru iarna.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Conserve de iarna

Articole recomandate

Citeste si despre