Zacusca de vinete

/ / Modificat: 2012-04-10
Zacusca de vinete

Zacusca de vinete este un preparat excelent pentru conservare de-a lungul iernii, fiind unul dintre deliciile pe care gospodinele le pregatesc inainte de sezonul rece. Vara, tartinele cu zacusca sunt la fel de binevenite.

Foto: notyourparentsgranola.ca

Timp de preparare

4-5 ore

Dificultate

Dificil

Ingrediente

vinete

rosii coapte

ardei gras

gogosari rosii

ceapa alba

ulei

foi de dafin

zahar

sare, piper

Mod de preparare

Decojeste rosiile, toaca-le si pune-le la fiert la foc mic, pana obtii un bulion gros ca o smantana, apoi adauga sare si piper dupa gust.

Marunteste ceapa manual sau la robot, apoi pune-o la calit in ulei intr-o oala incapatoare, in care adaugi peste cateva minute bulionul pregatit mai devreme.

Coace gogosarii, vinetele si ardeii pe plita, curata legumele de coaja, trece-le prin masina de tocat si adauga-le in oala.

Completeaza zacusca cu zaharul si foile de dafin, amesteca totul foarte bine si lasa compozitia la fiert minimum 2 ore, revenind din cand in cand pentru a verifica daca nu cumva legumele s-au lipit de peretii vasului.

Atunci cand uleiul se ridica la suprafata, zacusta este gata pentru depozitare.

Mod de servire

Se serveste ca aperitiv sau sub forma de tartina.

Valori nutritionale pentru 100 g

Calorii: 69,9 kcal

Carbohidrati: 6 g

Grasimi: 5,1 g

Proteine: 0,9 g

Articole recomandate

Citeste si despre