Zarzavatul pentru ciorba

/ / Modificat: 2012-09-17
Zarzavatul pentru ciorba

Zarzavatul pentru ciorba este una din cele mai populare conserve de iarna. Profita de legumele ieftine de pe piata si pregateste cateva sticle cu zarzavat de ciorba.

Timp de preparare

100 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

3 kg rosii

2 kg ardei gras

1 kg morcov

1 radacina telina

200 g pastarnac

2 legaturi de patrunjel

2 legaturi telina

1 legatura leustean

5 linguri sare grunjoasa neiodata

1 lingura conservant

Mod de preparare

Legumele si verdeturile se spala bine de tot, apoi ardeii curatati de seminte se toaca marunt.

La fel procedezi si cu rosiile. Morcovii curatati ii dai prin razatoarea de mere, iar telina si pastarnacul le razi prin razatoarea de lamaie.Verdeata se toaca marunt.

Toate legumele si verdeturile se amesteca intr-un vas mare si peste ele se pune sarea neiodata si conservantul. Se amesteca bine pana ce sarea se topeste, dupa care se pun in borcane sterilizate.

Se pun capacele la borcane, apoi se aseaza in camara la loc racoros.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Zarzavat Conserve de iarna

Articole recomandate

Citeste si despre