Zarzavatul pentru ciorba este una din cele mai populare conserve de iarna. Profita de legumele ieftine de pe piata si pregateste cateva sticle cu zarzavat de ciorba.
Timp de preparare
100 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
3 kg rosii
2 kg ardei gras
1 kg morcov
1 radacina telina
200 g pastarnac
2 legaturi de patrunjel
2 legaturi telina
1 legatura leustean
5 linguri sare grunjoasa neiodata
1 lingura conservant
Mod de preparare
Legumele si verdeturile se spala bine de tot, apoi ardeii curatati de seminte se toaca marunt.
La fel procedezi si cu rosiile. Morcovii curatati ii dai prin razatoarea de mere, iar telina si pastarnacul le razi prin razatoarea de lamaie.Verdeata se toaca marunt.
Toate legumele si verdeturile se amesteca intr-un vas mare si peste ele se pune sarea neiodata si conservantul. Se amesteca bine pana ce sarea se topeste, dupa care se pun in borcane sterilizate.
Se pun capacele la borcane, apoi se aseaza in camara la loc racoros.
Tipul bucatariei
Internationala