Pe tarabele pietelor incep sa apara deja fructele de sezon, astfel incat trebuie sa ne pregatim din timp retetele pentru dulceata si compoturi. Dulceata de cirese se pregateste foarte usor, daca citesti cu atentie reteta.
Foto: theculinarytaste.wordpress.com
Timp de preparare
90 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 kg cirese, fara samburi
1 kg zahar
1 lamaie
Mod de preparare
Spala fructele, alege-le de frunze si arunca ciresele lovite sau stricate. Scoate-le samburii, apoi cantareste ciresele, astfel incat sa ai exact un kilogram de fructe.
Stoarce zeama de lamaie. Stropeste ciresele cu zeama de lamaie, apoi pune-le in oala in care vei fierbe dulceata.
Adauga zaharul pe masura ce adaugi ciresele si amesteca totul usor.
Pune oala cu cirese la fiert, la foc mic, preferabil pe o plita.
Lasa dulceata la fiert circa 60 de minute, avand grija sa iei in permanenta spuma de la suprafata.
Toarna dulceata in borcane sterilizate, pe care trebuie sa le infiletezi cat mai bine.
Lasa borcanele intoarse cu capul in jos, acoperite cu o patura groasa.
Depoziteaza dulceata intr-o camara sau in beci, adica intr-un loc cu temperatura scazuta.