Dulceata de coacaze se poate pregati atat din coacaze negre, cat si din coacaze rosii, dupa preferinta.
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
2 kg coacaze
2 kg zahar
1,4 l apa
2 lamai
1 baton de vanilie
Mod de preparare
Intr-o cratita incapatoare amesteca apa cu zaharul si cu lamaia taiata rondele. Lasa siropul la fiert pana cand se leaga. Spala bine coacazele si scoate-le samburii.
Cand siropul s-a legat, adauga si coacazele. Amesteca compozitia din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Lasa dulceata pe foc pana cand se leaga bine.
Cu 10 minute inainte de a lua dulceata de pe foc, adauga si batonul de vanilie. Cand este gata, ia dulceata de pe foc si las-o sa se raceasca putin inainte de a o pune la borcan.
Depoziteaza borcanele de dulceata intr-o camara aerisita.
Tipul bucatariei
Internationala