Chiar daca nu ti-ai imaginat ca din dovleac poti prepara si dulceata, daca urmaresti reteta noastra vei descopera un preparat deosebit.
Foto: localkitchen.wordpress.com
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
3 kg de dovleac
12 cani zahar
5 lamai
1 lingurita sare
Mod de preparare
Taie dovleacul cubulete mici, dar ai grija ca mai intai sa cureti dovleacul de coaja si seminte.
Pune cuburile de dovleac cu zahar si lasa-le sa stea pana a doua zi. Taie lamaia in felii subtiri si adaug-o peste bucatile de dovleac. Presara deasupra si sarea.
Pune amestecul respectiv la fiert, iar daca vrei sa adaugi si alte condimente (batoane de scortisoara, baton de vanilie), ai putea sa le adaugi, stranse intr-un saculet. La final le vei scoate si le vei arunca.
Fierbe dovleacul pana cand s-a inmuiat, iar siropul a devenit vascos.
Toarna dulceata in borcane sterilizate si acoper-o cu celofan sau capace care se inchid etans.
Pastreaza dulceata in camara.