Dulceata de fragi se prepara intocmai ca dulceata de capsuni sau zmeura. Este o dulceata aromata si foarte gustoasa.
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1,5 kg fragi
1 kg zahar
3 pahare apa
zeama de la doua lamai
Mod de preparare
Curata fructele de codite, stropeste-le cu zeama de la cele doua lamai si tine-le astfel timp de o ora. Pune zaharul la legat, curatand siropul de impuritati (spuma care se formeaza).
Cand siropul este bine legat, se pun fragii si se lasa sa fiarba dulceata pana se leaga bine, curatand mereu spuma care se formeaza.
Ia dulceata de pe foc, acoper-o cu un servet ud si stors si las-o astfel pana se raceste. Pune dulceata cu atentie in borcane, sa nu se striveasca fructele.
Capseaza bine borcanele si depoziteaza-le intr-o camara aerisita si racoroasa.
Tipul bucatariei
Internationala