Dulceata de fragi

/ / Modificat: 2012-09-10
Dulceata de fragi

Dulceata de fragi se prepara intocmai ca dulceata de capsuni sau zmeura. Este o dulceata aromata si foarte gustoasa.  

Timp de preparare

120 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

1,5 kg fragi

1 kg zahar

3 pahare apa

zeama de la doua lamai

Mod de preparare

Curata fructele de codite, stropeste-le cu zeama de la cele doua lamai si tine-le astfel timp de o ora. Pune zaharul la legat, curatand siropul de impuritati (spuma care se formeaza).

Cand siropul este bine legat, se pun fragii si se lasa sa fiarba dulceata pana se leaga bine, curatand mereu spuma care se formeaza.

Ia dulceata de pe foc, acoper-o cu un servet ud si stors si las-o astfel pana se raceste. Pune dulceata cu atentie in borcane, sa nu se striveasca fructele.

Capseaza bine borcanele si depoziteaza-le intr-o camara aerisita si racoroasa.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Dulceata

Articole recomandate

Citeste si despre