Daca pana acum foloseai gogonelele pentru muraturi, trebuie sa stii ca poti pregati din ele si dulceata.
Foto: jeanneeatsworld.wordpress.com
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 kg gogonele (rosii necoapte)
1/2 kg zahar
Optional
2 feliute ghimbir
1 pastaie de vanilie
Mod de preparare
Se spala bine gogonelele, apoi se curata de partea unde a fost codita. Se taie pe jumatate si se scobesc de miezul cu seminte.
Gogonelele astfel curatate se vor taia cubulete mici, apoi se pun intr-o oala, la foc mic. Se lasa circa jumatate de ora, pana se inmoaie bine.
Apoi, peste cubuletele de gogonele se adauga zaharul, iar optional se aromatizeaza cu ghimbir si pastaie de vanilie.
Dulceata se tine la fiert pana cand siropul incepe sa se lege, adica circa 20 de minute.
Dulceata se pastreaza in borcane sterilizate, care se inchid ermetic.
Trucuri
Din ingredientele date ies aproximativ 4 borcane mici de dulceata, dar poti mari numarul de ingrediente, in functie de cantitatea dorita.
Tipul bucatariei
Romaneasca