Dulceata de gutui

/ / Modificat: 2012-07-03
Dulceata de gutui

Chiar daca mai avem putin de asteptat pana vor aparea gutuile pe piata, e bine sa avem pregatita o reteta pentru dulceata de gutui, care nu trebuie sa lipseasca din camara gospodinelor.

Foto: kitchenpress.wordpress.com

Timp preparare

120 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1 kg gutui (curatate de coaja si cotoare)

1 kg zahar

zeama de la o jumatate de lamaie

200 ml apa

300 g miez nuca, tocat (optional)

Mod de preparare

Curata gutuile de coaja, cat mai subtire, apoi taie-le in jumatate si scobeste-le cotorul.

Taie gutuile cubulete, pune zaharul peste fructe si amesteca bine.

Pune fructele cu zahar in cratita in care vor fierbe, toarna apa peste acestea si sucul de lamaie.

Lasa dulceata la fiert circa 1 h si 30 de minute, dar ai grija sa spumezi foarte des.

Dupa trecerea acestui timp, fa proba de consistenta: pune o lingura de dulceata pe o farfurioara si las-o sa se raceasca. Daca se incheaga, inseamna ca dulceata este gata.

Intre timp, sterilizeaza borcanele la cuptor, apoi toarna dulceata fierbinte in borcane. Optional, poti adauga miez de nuca tocat in aceasta dulceata.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Dulceata Gutui

Articole recomandate

Citeste si despre