Dulceata de mere cu scortisoara este una dintre dintre conservele care nu au voie sa-ti lipseasca din camara cu bunataturi pentru sezonul rece. Se prepara simplu, iar parfumul ademenitor al acesteia atrage toata familia in jurul mesei!
Timp de preparare
65 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
2,4 kg mere, curatate de coaja si fara cotoare
400 ml apa
1,5 kg zahar
1 lingura scortisoara
Mod de preparare
Amesteca zaharul cu apa intr-o oala mare si pune-l la fiert, aproximativ 20 de minute, pana cand se formeaza un sirop. Taie merele cubulete si adauga-le in oala cu sirop.
Lasa ingredientele la fiert, la foc mic, timp de 50 de minute, amestecand din cand in cand, pentru ca dulceata sa nu se prinda de fundul oalei.
Cu 5 minute inainte de final, adauga scortisoara. Dulceata se toarna fierbinte in borcane curate, care se inchid ermetic.