Dulceata de mure se pregateste la sfarsitul lunii iulie, cand este sezonul fructelor de padure.
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1, 5 kilograme de mure
1,5 kilograme zahar
0,5 l de apa plata
zeama de la o lamaie
jumatate de baton de vanilie
frunze de menta (optional)
Mod de preparare
Spala bine murele si lasa-le sa se scurga. Pune apa intr-o cratita, pe care o asezi pe foc. Adauga in cratita vanilia si zeama de lamaie. Lasa-le sa fiarba impreuna pana cand obtii un sos vascos.
Pune apoi murele si lasa-le sa fiarba pana cand dulceata s-a legat. Incearca sa nu amesteci prea mult, ca sa nu zdrobesti fructele.
Iar in cazul in care vrei sa obtii o aroma deosebita, adauga 1-2 frunze de menta. Dupa ce s-au fiert, da cratita deoparte si las-o sa se raceasca.
Tipul bucatariei
Internationala