Dulceata de nuci

/ / Modificat: 2012-04-20
Dulceata de nuci

Dulceata de nuci preparata in casa este un desert delicios si sanatos pentru prichindeii familiei, dar si pentru ceilalti membri! Iata cum se prepara!

Timp de preparare

40 min. pregatire ingrediente + 3 ore fierbere + 2 zile macerare

Dificultate

dificil

Ingrediente

1 kg nuci verzi

2 kg zahar

1 lamaie

500 ml apa

2-3 plicuri de zahar vanilat

Mod de preparare

Nucile verzi (alese cand sunt potrivite ca dimensiune, nu foarte mari) se curata cu cutitul si se tin in apa cu putina sare si zeama de lamaie, timp de doua zile. Acopera bolul cu un capac si mai schimba apa din cand in cand.

Dupa ce au stat la macerat suficient, incepe sa prepari siropul. Amesteca zaharul cu apa, lamaia, zaharul vanilat si pune-le pe foc. Dupa ce incep sa fiarba, adauga si nucile, dupa ce le-ai scurs si le-ai spalat cu un jet de apa.

Amestecul se lasa sa fiarba aproximativ trei ore, la foc mediu.

Se pastreaza in borcane de sticla cu inchidere ermetica. Se depoziteaza intr-un loc racoros.

Trucuri

Pentru un gust mai parfumat, se poate adauga in sirop si un varf de cutit de scortisoara.

Valori nutritionale per 100 g

Calorii: 300

Carbohidrati: 75 g

Articole recomandate

Citeste si despre