Dulceata de smochine

/ / Modificat: 2017-09-13
Dulceata de smochine

Dulceata de smochine face parte din deserturile rafinate si sofisticate pe care merita sa le prepari ori de cate ori ai ocazia. Rasfata-i pe cei dragi cu o reteta simpla si gustoasa de dulceata din smochine proaspete si savuroase!

Timp de preparare: in jur de 2 ore  

Dificultate: usor  

Ingrediente

2 kg smochine;
1 kg zahar;
200 ml apa;
100 g zahar vanilat;
zeama de la o lamaie.

Mod de preparare

Spala bine smochinele, rupe-le coditele si taie-le in sferturi. Amesteca zaharul si apa in oala in care urmeaza sa prepari dulceata. Pune oala pe foc, iar cand siropul din zahar incepe sa fiarba, adauga smochinele.

Asteapta pana cand smochinele fierb bine pentru a adauga sucul de lamaie si zaharul vanilat. Ai grija sa iei intotdeauna spuma care se formeaza deasupra. Lasa dulceata pe aragaz, la foc mic, pana cand scade si se ingroasa. Supravegheaza cu atentie oala pe toata durata in care sta pe foc, intrucat riscul de a se arde ori de a da in foc este foarte mare.

Dulceata se lasa la racit, apoi se toarna in borcane, care se inchid bine cu capac si se depoziteaza in camara, la loc racoros si intunecat.

Taguri Retete smochine

Articole recomandate

Citeste si despre