Dulceata de struguri

/ / Modificat: 2017-09-13
Dulceata de struguri

Dulceata de struguri se poate pregati atat din struguri albi, cat si din struguri negri, dupa preferinta.

Timp de preparare: 120 minute

Dificultate: Mediu

Ingrediente

- 3 kg struguri;

- 3 kg zahar;

- 1,4 l apa;

- 2 lamai;

- 1 baton vanilie (optional).

Mod de preparare

Intr-o cratita incapatoare amesteca apa cu zaharul si cu lamaia taiata rondele. Lasa siropul la fiert pana cand se leaga. Spala bine strugurii, taie bobitele pe jumatate si scoate-le samburii.

Cand siropul s-a legat, adauga si strugurii. Amesteca compozitia din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Lasa dulceata pe foc pana cand se leaga bine. Cu 10 minute inainte de a lua dulceata de pe foc, adauga si batonul de vanilie.

Cand este gata, ia dulceata de pe foc si las-o sa se raceasca putin inainte de a o pune la borcan. Depoziteaza borcanele de dulceata intr-o camara aerisita si racoroasa.

Tipul bucatariei: Internationala 

Taguri Dulceata Struguri

Articole recomandate

Citeste si despre