Dulceata de trandafiri, extrem de parfumata si gustoasa este pur si simplu adorata de cei mici.
Foto: arhivafleurdesel.blogspot.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Usoara
Ingrediente
500 g petale de trandafiri (speciali pentru dulceata)
1 kg zahar
1 l apa
1 lingurita sare de lamaie
Mod de preparare
Pune petalele de trandafir intr-un bol incapator, apoi freaca-le cu o lingurita de sare de lamaie si doua lingurite de zahar, pana capata o culoare rosiatica. Lasa petalele la frigider, si intre timp pregateste siropul.
Intr-o oala cu fund dublu pui apa si zaharul si le fierbi pana cand siropul e aproape legat. Adaugi apoi petalele de trandafiri si amesteci bine.
Fierbe dulceata la foc tare, pana se leaga foarte bine. Poti face proba picurand cu lingurita pe o farfurioara rece doua picaturi de sirop. Daca acestea raman rotunde si nu se latesc inseamna ca dulceata este gata.
Lasa dulceata la racit, apoi transfer-o in borcate curate si sterilizate.
Trucuri
Pastreaza dulceata intr-o camara intunecata si racoroasa.