Dulceata de trandafiri

/ / Modificat: 2012-04-19
Dulceata de trandafiri

Dulceata de trandafiri, extrem de parfumata si gustoasa este pur si simplu adorata de cei mici.

Foto: arhivafleurdesel.blogspot.com

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Usoara

Ingrediente

500 g petale de trandafiri (speciali pentru dulceata)

1 kg zahar

1 l apa

1 lingurita sare de lamaie

Mod de preparare

Pune petalele de trandafir intr-un bol incapator, apoi freaca-le cu o lingurita de sare de lamaie si doua lingurite de zahar, pana capata o culoare rosiatica. Lasa petalele la frigider, si intre timp pregateste siropul.

Intr-o oala cu fund dublu pui apa si zaharul si le fierbi pana cand siropul e aproape legat. Adaugi apoi petalele de trandafiri si amesteci bine.

Fierbe dulceata la foc tare, pana se leaga foarte bine. Poti face proba picurand cu lingurita pe o farfurioara rece doua picaturi de sirop. Daca acestea raman rotunde si nu se latesc inseamna ca dulceata este gata.

Lasa dulceata la racit, apoi transfer-o in borcate curate si sterilizate.

Trucuri

Pastreaza dulceata intr-o camara intunecata si racoroasa.

Taguri Dulceata

Articole recomandate

Citeste si despre