Dulceata de flori de salcam este foarte aromata si nici nu se prepara prea greu.
Timp de preparare
90 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
500 g flori salcam
1 l apa
1 kg zahar
1 plic zahar vanilat
zeama de lamaie
Mod de preparare
Pune la fiert apa cu zaharul, pana obtii un sirop gros, adauga zaharul vanilat, apoi pune si florile spalate, fara codite. Adauga zeama de la o lamaie.
Lasa dulceata sa fiarba pana se leaga, circa 45 de minute, facand proba cu o picatura in apa.
Toarna dulceata in borcane sterilizate, apoi inchide-le ermetic si lasa-le la racit. Pune dulceata intr-o camara racoroasa si bine aerisita.
Dulceata se pastreaza timp de 3 ani, fara niciun fel de problema.
Trucuri
Poti obtine o dulceata mult mai aromata daca alegi sa pui si putin ghimbir.
Tipul bucatariei
Internationala