Daca ai inceput deja pregatirile pentru conservele de iarna, trebuie sa incerci si o reteta de gem, iar gemul de mere este o sugestie potrivita.
Timp de preparare: 80 minute
Dificultate: Mediu
Ingrediente
2 kg mere;
1 l apa;
3 lamai (coaja, zeama);
1,8 kg zahar;
1 betisor scortisoara.
Mod de preparare
Curata merele de coaja si seminte, apoi taie-le in bucati sau rade-le. Da pe razatoare lamaile, apoi stoarce-le bine de zeama.
Pune cojile si samburii de mere intr-un tifon.
Intr-o cratita pune zeama si coaja de lamaie sa fiarba impreuna cu cojile si samburii de mere. Adauga si merele. Daca folosesti si ghimbir, pune la fiert si ghimbirul. Dupa ce au fiert, iar sucul a devenit usor vascos, scoate tifonul.
Adauga in cratita si zaharul si lasa-le sa fiarba impreuna pana sucul s-a ingrosat bine, iar fructele s-au inmuiat.
Ia cratita de pe foc, iar dupa ce s-a racit, pune gemul in borcane pe care sa le acoperi cu capace care sa se inchida etans.
Tipul bucatariei: Internationala