Gemul de nectarine iti ofera oportunitatea de a te putea bucura de gustul parfumat al acestor fructe varatice chiar si in sezonul rece. Descopera una dintre cele mai usoare retete care transforma nectarinele intr-un gem delicios!
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
2 kg nectarine
1.6 kg zahar
zeama de la 2 lamai
Mod de preparare
Alege nectarine foarte coapte, care se desprind usor de pe sambure, si taie-le cubulete. Pune-le intr-o oala, la fiert, impreuna cu zeama de lamaie, amestecandu-le constant, pentru a nu se lipi de fundul cratitei. Lasa-le sa fiarba pana cand compozitia incepe se scada, apoi adauga zaharul si mai lasa fructele la fiert inca vreo 30-40 de minute. Pune gemul caldut in borcane si inchide-le etans pentru a nu patrunde deloc aerul.
Trucuri
In cazul in care timpul iti permite, poti incerca si varianta in care lasi nectarinele taiate cuburi la macerat cu zahar o zi intreaga, inainte de a le fierbe impreuna cu zeama de lamaie.