Magiunul de prune este o umplutura potrivita pentru diverse prajituri, clatite sau tarte, dar se poate consuma si simplu, intins pe felii de paine.
Foto: delabogdana.wordpress.com
Timp de preparare
240 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
10 kg prune
Mod de preparare
Spala prunele si scurge-le de apa, cu ajutorul unui tifon.
Scoate samburii prunelor si despica-le pe jumatate. Pune prunele intr-un ceaun, impreuna cu doua cani de apa, pentru a porni fierberea.
Lasa magiunul la fiert, la foc mic, timp de 4 ore, pana cand observi ca a scazut cam la 70% din volumul initial.
Toarna magiunul in borcane sterilizate, acopera borcanele si pune-le la pastrat in camara.
Trucuri
Unul dintre principalele riscuri ce intervin in prepararea acestei retete se refera la afumare. Pentru a preveni afumarea, amesteca constant in magiun si pastreaza flacara mica.
Tipul bucatariei
Romaneasca