Magiun de prune

/ / Modificat: 2012-06-14
Magiun de prune

Magiunul de prune este o umplutura potrivita pentru diverse prajituri, clatite sau tarte, dar se poate consuma si simplu, intins pe felii de paine.

Foto: delabogdana.wordpress.com

Timp de preparare

240 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

10 kg prune

Mod de preparare

Spala prunele si scurge-le de apa, cu ajutorul unui tifon.

Scoate samburii prunelor si despica-le pe jumatate. Pune prunele intr-un ceaun, impreuna cu doua cani de apa, pentru a porni fierberea.

Lasa magiunul la fiert, la foc mic, timp de 4 ore, pana cand observi ca a scazut cam la 70% din volumul initial.

Toarna magiunul in borcane sterilizate, acopera borcanele si pune-le la pastrat in camara.

Trucuri

Unul dintre principalele riscuri ce intervin in prepararea acestei retete se refera la afumare. Pentru a preveni afumarea, amesteca constant in magiun si pastreaza flacara mica.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Prune

Articole recomandate

Citeste si despre