Citricele prezinta avantajul ca se gasesc de vanzare pe tot parcursul anului, astfel incat pot fi consumate atat in forma proaspata, cat si in diverse preparate.
Marmelada de citrice pregatita acasa este foarte delicioasa pentru micul dejun, alaturi de un ceai aromat de fructe.
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 kg citrice (lamai, portocale, pomelo etc)
2 l apa
1,5 kg zahar
1/2 lingurita sare
Mod de preparare
Doua fructe bine spalate se curata de coaja, iar coaja taiata foarte subtire se acopera cu apa.
Se pune totul la fiert pana se inmoaie, suplimentand cu apa pe parcursul fierberii sau schimband-o atunci cand se amaraste.
Se curata restul citricelor, iar miezul se fierbe in 2 litri de apa, pana se inmoaie. Se scurge miezul intr-un tifon, iar sucul obtinut se amesteca cu coaja fiarta anterior, zaharul si sarea si se fierbe totul pana cand se intareste ca un jeleu.
Se pune marmelada in borcane si se sterilizeaza.
Tipul bucatariei
Internationala